Skip to main content

Espoon rantamaraton (21.9.2019)


Komea mitali! 

Viimeistelypitkis Vaaroille, johon on aikaa alle pari viikkoa (4.10). Iisisti mennään tai ainakaan ei ihan kaikkea koneesta ulosmitata. Tällä taktiikalla ajattelin klaarata rantamaratonin tänä vuonna. Otin edeltävän viikon iisisti mäkiblokki-jättäritreenin jälkeen. Se sijoittui edelliselle viikonlopulle ja maanantaille (26+40+25 km ja sisälsi runsaasti verttiä). En tehnyt oikeastaan mitään urheiluun vivahtavaa ja Oura oli tyytyväinen sormus: Rise and Shine. Valmiutesi on normia korkeemmalla tasolla. Mitä meinaat tällä tehdä. Ajatelin käydä juoksemassa Maratonin, kiitos kysymästä. 

Ennen starttia jalat tuntuivat oikein vetreiltä. Nyt en saanut lämmiteltyä tai venyteltyä muuten, kuin fillaroimalla pelipaikalle paria kymmentä minuuttia ennen h-hetkeä. Siis kamat säilytykseen, vessakäynti ja viivalle. Täydellinen juoksukeli. Pilvipoutaista ja mukava lähteä shortseissa ja t-paidassa. Tuo vessakäynti näppäili huolestuttavan sävelen matkalle: vatsa ruikulla, siis oikein huolella.

Startti. Lähdin 3:45 loppuaikaan tähtäävää rentoa juoksua liikkeelle. Vatsaan koski hieman, muttei liikaa. Pidin kadenssin tosi korkealla ja juoksu tuntui muuten tosi kivalta. Oliskohan se ollut Matinlahden tanhuvilla, kun näin Minnan ja Juhan. En heittänyt yläfemmoja Minnan NUTS-kellolle, mutta Juhan kanssa kylläkin. Uskokaa tai älkää, niin tuttujen naamojen näkemisestä saa tosi paljon virtaa tekemiseen. 

Ensimmäisen kierroksen aikana oli pääsääntöisesti aika paljon porukkaa ympärillä, mutta kun toinen kierros alkoi, oli kollegoita melko maltillisesti näkyvissä. Ainakin yritin vähän kiristää vauhtia, kun meno tuntui melkoisen hyvältä. Vatsa suitsi parhaita menohaluja tosi tehokkaasti ja jouduin myös muistuttelemaan, että tänään ei laiteta puuta kaminaan ihan löylynlyömäksi asti. 

Jossain 25 kilometrin hujakoilla hyödynsin ensimmäisellä kierroksella bongaamani bajamajan. Kyllä muuten helpotti! Sitten rennon reippaasti eteenpäin. Ihmettelin, Haukilahdessa, kun 3:45 porukan jänis otti kovaa kiriä. Tajusin, että olin viettänyt aikaa huussissa niin, että 3:45 porukka oli mennyt mun ohi. Lisäsin vauhtia, että olisin imenyt porukan kiinni ja vatsaan sattui. Toisen kerran kohtaaminen Minnan ja Juhan kanssa, Jess! ja sitten hitaasti hivuttaen kohti ryhmää. Hitto, että tuntui haastavalta. 

Otaniemessä, jo melkein lopussa naureskelin, kun yksittäinen rotta juoksi reitin yli. Hyvää tekemistä hänelläkin. Noin kilometri ennen maalia painoin 3:45 porukasta ohi. Ällö olo, mutta ajattelin, että mennään nyt vähän reippaammin, muttei pystynyt painamaan oikein kunnolla lappua tiskiin, ettei tule housupyykkiä tai konosia. Niin vain loppusuora kääntyi, mitali kaulaan ja poistuminen pelipaikalta. Mukava yllätys oli vaihtaa muutama sana ikiliikkuja-Sirkan kanssa, joka taisi käydä voittamassa oman sarjansa. Hieno homma, vaikkakin kuulemma polut puhuttelevat melko paljon enemmän. Näinhän ne tekevät. Maalissa myös Sverre oli päässyt alle 3:35! Mainiota. 

Mitähän mä tällä kertaa kämmäsin? Ainakin jäi teippaamatta nännit ja siitä palkinnon saa saunanlauteilla. Hyvin sen sijaan toimi rasvatut jalat, sillä kosteasta kelistä huolimatta ei rakon alkujakaan ollut nähtävillä. Espoon rantaan palautusjuomaksi toimii erinomaisesti paikallisen panimon tuotteet. Kun seuraavan kerran paikanpäälle vääntäydyn, niin Fat Lizard - ravintola kuulostaa hyvältä palauttelupaikalta.


Comments

Popular posts from this blog

Transgrancanaria Classic (126 km, noin 6500 D+) Never again, yeah right

Meidän jengi Gran Canarian katolla Pilvien seasta löytyvät kuninkaanportaat Täydellinen auringonlasku Raapustelin kovan treeniohjelman päälle kaikenlaista joutavaa. Ihan oikea treenejä heikentävä juttu mulle tuntuu olevan kylmä ja pöpperöinen maaston pinta kotisuomessa. Lopputuloksena lantion seudulla inhottava kipu toimii kuin vilkku päällä. Vuorottelee vasemman ja oikean kankun kanssa. Pohjalle on kertynyt muutama ihan ookoo treeni, muttei lähestulkoon sellaista määrää jota ajattelin. Näinpä skaalaan tavoitteita alaspäin. Rima pysyy paikallaan kun riman alittaa, totesi Juice aikoinaan. Mä tavoittelen maaliin ja jos pystyn hölkkäämään rennosti kuninkaanportaat alas, niin papukaijamerkki heijastettakoon taivaalle! Jotain kämmiä täytyy aina tehdä valmisteluissa. Tällä kertaa en tajunnut ottaa passia mukaan numerolapun hakureissulle. Kuin ihmeen kaupalla löysin kuvan ajokortistani pilvestä ja toimihenkilö luovutti kisakamat ilman ylimääräistä ketunlenkkiä hotellilla. Bueno! Kivaa sen sij

polkujuoksuleiri Ehrwald Garmisch Füssen (30.8 - 6.9)

Matkakertomus reilun sadan kilometrin vuorijuoksuleiriltä Ehrwald on tosi nätti pikkukylä vuorien sylissä Itävallassa. Meidän reissun taika tapahtuu vehreiden niittyjen sijaan vuorilla. Saksan korkein vuori, Zugspitze odottaa valloittamistaan pari kilometriä korkeammalla laaksosta. Meidän nelikko Tomi, Santtu, Max ja mä yövymme hienossa hotellissa, Pure. Siistit vuoteet ja hiljainen atmosfääri ei siivitä meitä hyvään yöuneen. Vuorikuume on vähän sellainen vaiva.  Ensimmäinen päivä  Tämä ei kuitenkaan menoa estä, vaan tukevan aamupalan jälkeen seikkailu alkaa helpolla laskettelurinteen huoltotien sauvomisella kohti korkeuksia. Yllättävän varhaisessa vaiheessa juttujen taso muuttuu ala-arvoiseksi, jossa ei sinänsä ole uutta pilvettömältä taivaalta paahtavan auringon alla.  Tähän kohtaan mainitsen, että meillä kävi todella hyvä tuuri kelien suhteen. Aurinkoista ja ajoittain hikeätiristävän kuumaa! Aurinkorasvaa ei kannata unohtaa tai saa punahehkuisen niskan. Nimimerkki kokemu

Chianti ultra trail 21.3. - 24.3 (104km, 4km D+)

Max sai ikuistettua ihan nätin aamunkoin Matkakertomus eli pojat lähtee Raddalle. Tämä ei ole kirotusvire, vaan pelipaikka sijaitsee Toscanan viinilaaksossa Radda-nimisessä kylässä. Helsinki-Vantaalla tekemiseen luo tunnelmaa Espresso Housen kausituote Tea Latte Honeycomb normaalikokoisena. Aikamoinen ämpäri parfymoitua juomaa voi olla se juttu, muttei mun juttu. Mutta hei. Mehän emme märise, vaan lähestymme asioita positiivisen kautta, kauniin räntäsateisen kelin innoittamana. Juoman huumaava tuoksu houkuttelee mieleen kesän ja kärpäset. Annetaan siis ajan kulua, ja katsotaan löytyykö tarinasta viittauksia näihin ajatuksiin tuonnempana.  Kuuntelen koneessa Emmi Itärannan kirjaa Kuupäivän kirjeet. Sol. Jos kuuntelet tämän mielestäni kiinnostavan kirjan, ymmärrät viittauksen tai ehkä et. Voihan olla, että pidät tätä tekotaiteellisena paskana ja murahdat LOL. Matkalukemiseksi valikoitui kirjastosta Aleksi Huplin Älyä lääkkeistä ja päihteistä? Tajusteiden hyötykäyttö. Katsotaanpa sisäl